W środę 7 marca w Łupawie odbyły się warsztaty kulinarne organizowane przez Gminny Ośrodek Kultury w Potęgowie w ramach projektu "Dietetyka Smyka" dofinansowanego ze środków Fundacji BGK.
Podczas zajęć dzieci poznały piramidę zdrowego żywienia, produkty zdrowe i szkodliwe dla organizmu, zrozumiały znaczenie spożywania posiłku przed wyjściem do szkoły oraz drugiego śniadania. Wspólnie przygotowano kolorowe kanapki z warzyw oraz sałatkę owocową. Rodzice i opiekunowie mieli okazję nauczyć się, jak zdrowo i smacznie przygotować śniadanie z dzieckiem.
Były to kolejne zajęcia w ramach realizowanego przez GOK projektu. Organizatorzy zapraszają dzieci, rodziców i dziadków na kolejne zajęcia: czwartkowe spotkania ruchowe z animatorami, warsztaty kulinarne, wykłady dietetyka oraz do kącika zabaw i zajęć w Gminnym Ośrodku Kultury w Potęgowie.